Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Δίκωμο – Κερύνειας και είναι το τελευταίο από τα πέντε παιδιά του Αντρέα και της Χρυστάλλας. Παιδί βίωσε την προσφυγιά. 
Μετά την εισβολή, φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών (ΛΟΚ).
Σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφίες και κατέχει:  
·         Πτυχίο (B.Sc.) Λογιστικής/Οικονομικών με υποτροφία του Ιδρύματος Fullbright
·         Μεταπτυχιακό (Master) στα Οικονομικά - υποτροφία Πανεπιστημίου Rutgers - Νέα Ιερσέη
·         Διδακτορικό (Ph. D.) στη Διοίκηση με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική, με υποτροφία του Πανεπιστημίου Χιούστον - Τέξας.  
Δραστηριότητες
·         Δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Ελλάδα.
·         Εργοδοτήθηκε σε οργανισμούς εντός και εκτός Κύπρου, στην Βουλή των Αντιπροσώπων, το Υπουργείο Εργασίας και είναι μέλος ακαδημαϊκών/επαγγελματικών συνδέσμων.
·         Παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σειρά αναλύσεων στο ραδιόφωνο/τηλεόραση και με  τακτική  πολιτική αρθρογραφία (πάνω από 500 άρθρα) για διασφάλιση του δικαιώματος  ιδιοκτησίας των κατεχόμενων Ε/κ περιουσιών, θέματα παιδείας,  εκ μητρογονίας πρόσφυγες, οικονομία κ.ά.
·         Πρωτοστάτησε
(i)                  το 2004 στην αποκάλυψη των προνοιών του Σχεδίου Ανάν για την συνωμοσία Αγγλίας-Τουρκίας με στόχο τον υποθαλάσσιο πλούτο νοτίως της Κύπρου και
(ii)                το 2010,  στην αποκάλυψη του βρώμικου δίδυμου Ντάουνερ-Πάσκο (2010) και του ρόλου τους στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.   
·         Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας – ΔΗΚΟ.
Μαυρίδης  Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου