Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το Πραγματικό Νόημα των Λέξεων

Η υπερβολή και η συνθηματολογία είναι αναμενόμενα σε ένα προεκλογικό αγώνα. Αλλά, τόση παραποίηση στην ουσία του κυπριακού είναι εκπληκτική. Συγκεκριμένα πρόσωπα  επιχειρούν να ξεγελάσουν το εκλογικό σώμα για να ψηφιστούν όχι για εκείνα που πιστεύουν, αλλά για πράγματα που δεν υιοθετούν. Άλλα πιστεύουν και για άλλα ζητούν την ψήφο. Δεν μιλάμε για πολιτικές διαφορές που είναι θεμιτές. Μιλάμε για συμπεριφορά που στην κοινή λογική πιθανώς να θεωρείται απατεωνιά.  
Πρώτα από όλα, συγκεκριμένη ομάδα στο ΔΗΣΥ δηλώνει στο όνομα της ενότητας ότι «δεν συζητά το κυπριακό επειδή το εθνικό πρόβλημα είναι υπεράνω ιδεολογίας»! Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε αλλά ακούεται ωραίο. Μόνο που συνιστά πολιτική απατεωνιά και όχι έντιμη πολιτική συμπεριφορά όπως διαφημίζουν στις ταμπέλλες τους. Όποιος σήμερα θέτει το κυπριακό υπεράνω ιδεολογίας, έπρεπε να το θέτει πάντα και ιδίως στις κρίσιμες ώρες. Εκείνοι που σήμερα διαφημίζουν πόσο νοιάζονται για την ενότητα και αποφεύγουν ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να συζητήσουν το κυπριακό, είναι εκείνοι που κατηγορούσαν εντός και εκτός Κύπρου τον προηγούμενο Πρόεδρο ότι «είναι αδιάλλακτος» και «δεν θέλει λύση». Είναι οι ίδιοι που κατάγγελλαν στην Ε.Ε. το 2004 την Κυπριακή κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές μεθόδους. Είναι οι ίδιοι που επισκέφτηκαν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν στην κρίσιμη ώρα μετά το δημοψήφισμα ενάντια στα συμφέροντα της Κύπρου. Όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου προερχόταν από το ΔΗΚΟ (και μέλος της ΕΟΚΑ), το εθνικό πρόβλημα ΔΕΝ ήταν υπεράνω της ιδεολογίας. Σήμερα που κυβερνά Πρόεδρος από το ΑΚΕΛ, αντιλήφθηκαν ότι το κυπριακό είναι υπεράνω ιδεολογίας;  
Στο ΑΚΕΛ υπάρχει παρόμοια συμπεριφορά με παραποίηση του νοήματος των λέξεων. Ενώ διαφημίζουν ότι το ΑΚΕΛ «επιδιώκει λύση στην βάση αρχών», οι «ευέλικτες αρχές» καταντούν διάτρητες. Οι προτάσεις για το λεγόμενο περιουσιακό που κατέθεσε η Ε/κ διαπραγματευτική ομάδα αρκεί για να φανεί τι εννοούν όταν μιλούν για αρχές. Στην προτεινόμενη λύση, ο παράνομος κάτοχος μιας Ε/κ περιουσίας εντός του Τ/κ κρατιδίου, μετατράπηκε σε «σημερινό χρήστη» ο οποίος έχει ουσιαστικά τον πρώτο λόγο στην περιουσία εφόσον θα υποστεί περισσότερη ταλαιπωρία από τον Ε/κ ιδιοκτήτη. Αυτό αρκεί ώστε ολόκληρη η Επαρχία της Κερύνειας να τουρκοποιηθεί οριστικά και νόμιμα. Κατά τα άλλα, διαφημίζουν ότι «η λύση θα είναι στην βάση αρχών που θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα, θα παρέχει στον Ε/κ ιδιοκτήτη τον πρώτο λόγο».  Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ που θα διάβασε το ίδιο κείμενο των Ε/κ προτάσεων που διαβάσαμε όλοι μας, διαβεβαίωσε πρόσφατα τους εκπροσώπους Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας ότι τον πρώτο λόγο για τις περιουσίες στα κατεχόμενα τον έχει ο νόμιμος ιδιοκτήτης. Γι αυτό και επιβάλλεται κάποιος να εξηγήσει τι διαβάζουμε λάθος.
Ποια απόφαση Ευρωπαικού Δικαστηρίου επιβάλλει όσα είναι στις προτάσεις τους; Γιατί αγνοήθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που επιβεβαίωσε τις αποφάσεις των Κυπριακών Δικαστηρίων για τις περιουσίες; Πως οι «ευέλικτες αρχές» τους  συνάδουν με ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούν την επιστροφή όλων στις εστίες και τις περιουσίες τους;
Ως υποψήφιος βουλευτής στην κατεχόμενη Επαρχία της  Κερύνειας, δηλώνω πως αυτά που γράφω, αυτά εννοώ. Και δεν πρόκειται να ανεχτούμε το θάψιμο της Κερύνειας με βάση τις «ευέλικτες αρχές» τους που μετέτρεψαν τον παράνομο καταχραστή σε δήθεν νόμιμο σημερινό χρήστη.  

Κώστας Μαυρίδης - υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΟ Κερύνειας

Σημείωση: Επειδή στην Επαρχία Κερύνειας κατέρχεται με τον ΔΗΣΥ άλλος υποψήφιος με ίδιο επίθετο (Μαυρίδης και εκείνος), είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο χωρίς οποιαδήποτε συγγενική σχέση μαζί μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου